Vrije beroepsbeoefenaren

U bent ontwerper. Of tandarts. Architect, dierenarts of tolk. Werkzaamheden worden dan in veel gevallen gekenmerkt als zgn. vrij beroep. Een vrije beroepsbeoefenaar is iemand die wordt ingehuurd om zijn individuele persoonlijke, artistieke en/of academische kwaliteiten. Vrije beroepen zijn beroepen die zelfstandig worden beoefend, dat wil zeggen voor eigen rekening en risico. In veel gevallen gaat het om een vorm van (intellectuele) dienstverlening, zoals advocaten, notarissen en makelaars die aanbieden. Daarnaast beoefenen bijvoorbeeld ook vertalers, architecten, kunstenaars en huisartsen een vrij beroep.

Derksen Financieel werkt ook voor vrije beroepsbeoefenaren. De diversiteit aan branches en werkzaamheden zien wij als een waardevolle en boeiende aanvulling op ons cliëntenbestand.

Vrij beroep? Ook dan een administratie voeren!

Ook als vrije beroepsbeoefenaar bent u verplicht om een administratie bij te houden en om jaarlijks een jaarrekening te (laten) maken (balans, resultatenrekening en toelichting). Ook moet u aangifte inkomstenbelasting en omzetbelasting doen en, als u personeel heeft, aangifte loonheffingen. Voor de omzetbelasting geldt voor bepaalde vrije beroepen een vrijstelling; te denken is bijvoorbeeld aan de OB-vrijstelling voor medici en auteurs. Derksen Financieel kent de mogelijkheden en de regels en is geïnteresseerd in uw branche.

Bent u ook geïnteresseerd in ons, neem dan contact met ons op. Dan maken we kennis in een persoonlijk gesprek en bekijken wat DerksenFinancieel voor u kan betekenen.

 

Icon
Offerte aanvragen

Vraag direct online een vrijblijvende
offerte aan.